Header widget area left
Header widget area right

Wie wat waar wanneer, rimpels.

Net als het tijdstip van de eerste grijze haren, is ook de leeftijd waarop de eerste rimpels verschijnen niet van voren te voorspellen. Behalve erfelijkheid en je huidtype is, hoe je met je huid omgaat en hoe je je huid verzorgt, ook heel belangrijk.

20-30 jaar

De huid is nog aan het herstellen van de puberteit, kan nog wat vet zijn en last hebben van acné. Maar als je tegen de 30 bent, wordt de huid al heel wat droger, worden de eerste fijne lijntjes zichtbaar rond de ogen of de eerste rimpels rond de mond. Van echt diepe rimpels is waarschijnlijk nog geen sprake.

30-40 jaar

Na je dertigste wordt de huid op bepaalde plaatsen droger en spreken we van een gecombineerde huid waarbij het voorhoofd, de neus en de kin (T-zone) nog wat vetter is dan de rest van het gezicht. De eerste pigmentvlekjes worden zichtbaar en kleine gesprongen adertjes veroorzaken rode vlekjes op de huid. Dichter naar de 40 worden ook de lijnen van de neus naar de mond dieper. Oorzaak is dat de productie van Collageen en Elastine minder wordt, dat maakt de huid dunner. De huid rond de ogen wordt op deze leeftijd dan ook een aandachtsgebied.

40-50 jaar

Vanaf je 40ste neemt de droogheid verder toe en heeft je huid al heel wat zonuren moeten verwerken. Snel aankomen en weer afvallen kan de huid op deze leeftijd blijvend slap en uitgezakt maken want ze is gevoeliger en herstelt minder snel. De rimpels die je vroeger had worden steeds dieper en er komen enkel maar fijne lijntjes bij.

50 jaar en ouder

Veroudering van de huid begint steeds meer zichtbaar te worden. De huid wordt droger en dunner. Nieuwe rimpels ontstaan en bestaande rimpels worden dieper. Behalve rimpels wordt het slapper worden en uitzakken van de huid ook steeds duidelijker. De kaaklijn wordt minder strak, de huid van de hals kan rimpeliger worden. Ook de huid rond de mond wordt steeds dunner waardoor de lippen minder vol worden.

MEAAFsmall

 

Comments are closed.