Header widget area left
Header widget area right

Alles over vibro liposculptuur

De meest voorkomende cosmetische behandeling die wereldwijd miljoenen keren per jaar wordt uitgevoerd. Met vibro liposculptuur verwijderen we hardnekkige vetophopingen die zelfs met sporten of na een afslankkuur niet zijn verdwenen.

De te behandelen plek wordt juist voldoende verdoofd om de liposuctie behandeling nagenoeg pijnloos te maken en er voor te zorgen dat er niet of nauwelijks bloed vrijkomt. Met trillingen wordt het vet eerst vloeibaar gemaakt en vervolgens met kleine canules (zuignaaldjes) permanent gelijkmatig verwijderd.

 

Het verwijderde lichaamseigen vet kan weer gebruikt worden bij een Lipofilling om volume verlies of plooi vorming van de huid op een andere plaats – bijvoorbeeld het gezicht maar ook de billen – te compenseren.

Vibrolipsculpture2018

Een korte ingreep

Na de snelle behandeling is er geen nood aan ziekenhuisopname en een snelle hervatting van het werk is mogelijk.

Een goed herstel

De genezing na een vibroliposculptuur gaat heel snel. De wondjes zijn dicht na 3 dagen, zwellingen en blauwe plekken verdwijnen na 3 weken. De dag na de ingreep moet u zich nog wat rustig houden..

Wij laten u niet los

Drie maanden na de ingreep komt u langs voor een na-controle. Dit is belangrijk want op dat moment kunt u de “nieuwe ik” vergelijken met de oude aan de hand van uw foto’s. Tevens ondersteunen wij u verder met wat voedingsadviezen.

Een zeer vaak toegepaste techniek!

Het is mogelijk dat u sinds uw bevalling niet meer tevreden bent over uw lichaam en dat hardnekkig vetweefsel via diëten en sporten niet spontaan vermindert. In dergelijke gevallen kan de vibro-liposculptuur een aangewezen behandeling zijn. De vibro-liposculptuur is een zeer vaak toegepaste esthetische ingreep en onze artsen beschikken over een uitgebreide ervaring in deze techniek.

Na de geboorte worden er geen spiercellen, hersencellen en vetcellen meer aangemaakt. Zodra deze cellen dood of verdwenen zijn kunnen geen nieuwe meer aangemaakt worden. Men wordt geboren met een bepaald aantal cellen. Dit betekent dat wanneer de vetcellen weggenomen worden, dan zijn ze voor eens en voor altijd verdwenen.

Veelgestelde vragen

Wat is nu precies een vibro-liposculptuur?

De klassieke techniek bestaat erin om gelokaliseerd vet van onder de huid weg te nemen door middel van een kleine incisie en fijne cannules, met behulp van zuiging.

Wie komt in aanmerking voor een vibro-liposculptuur?

De meeste patiënten komen in aanmerking voor de vibro-sculptuur, ongeacht hun leeftijd, geslacht of gewicht. In tegenstelling tot de liposuctie, die slechts tot ongeveer 45 jaar mogelijk is, kan de vibro-sculptuur ook gemakkelijk op latere leeftijd worden uitgevoerd zolang de huidkwaliteit dit toelaat. Ook personen met een laag gewicht kunnen via de vibro-sculptuur verlost geraken van overtollig vetweefsel.

Welke verschillen zijn er tussen de technieken?

Men kan stellen dat afzuiging met behulp van een kleine traditionele cannule volstaat bij kleine hoeveelheden vet. Wanneer het echter gaat over grotere hoeveelheden of meerdere zones, dan is de Vibro-Liposculptuur doorgaans de medisch meest aangewezen methode. Dankzij deze nieuwe methode kan de chirurg beter werk leveren, de ingreep is minder vermoeiend en men behaald een uitstekend resultaat.

Lipomatic

lipomatic

Onze chirurgen zijn heel ervaren in de vibro-liposculptuur techniek, gebruik makend van de Lipomatic.

Op het handstuk van de Lipomatic worden vibrerende canules geplaatst. Hierdoor wordt het vet los gemaakt en wordt het vloeibaar en dus makkelijker om weg te nemen.

Lipomatic

vibo_handstuk

Wat is nu het verschil?

VIBRO-LIPOSCULPTUUR LIPOSUCTIE
Minder schade door een selectieve, veilige behandeling: alleen het losgemaakte vet wordt verwijderd. De bloedvaten en zenuwen blijven intact. Postoperatieve bloedingen en pijn door het wegzuigen van zowel vet als omliggende bloedvaten en weefsels.
Oedeemvorming in geringe mate. Veel oedeemvorming, bloedstortingen.
Geen ziekenhuisopname en een snelle hervatting van het werk. 1 à 2 dagen hospitalisatie en tijdelijke werkonbekwaamheid.
Plaatselijke verdoving. Plaatselijke of volledige verdoving.
Geen risico op ribbelvorming (zgn. golfplaateffect). Het verwijderen van het losgemaakte vet gebeurt met zachtheid. Het werk van de arts is meer artistiek daar hij het figuur van de patiënt optimaal kan sculpturen en bijwerken. Groot risico op ribbelvorming omdat de buis bol is en soms slechts geplaatst wordt waardoor er kuiltjes ontstaan door het fel wegzuigen van weefsel en bloedvaten (stofzuigereffect).
Veroorzaakt een blijvend liftingeffect van de huid. Na 3 weken verschijnen de collageenvezels die de huid opspannen. Geen liftingeffect: de overtollige huid blijft bestaan en is duidelijk verslapt.
Deze techniek kan worden toegepast op ongeveer elke leeftdijd, afhankelijk van de kwaliteit van de huid en op om het even welke plaats van het lichaam, zelfs daar waar de huid broos of zeer fijn is. Toepassing mogelijk tot max. 45 jaar. De huid mag niet slap of uitgerokken zijn (zoniet huidoverschot)

Lipodysmorphia is genetisch bepaald.

Dit betekent dat men dit probleem meekrijgt via de voorouders.
Zelfs slanke personen kunnen Lipodysmorphia hebben. Dikwijls is het een combinatie van Lipodysmorphia en overgewicht of obesitas. Personen met een ziekelijk overgewicht komen niet in aanmerking voor een vibro-liposculptuur, tenzij ze ervan genezen zijn en veel gewicht verloren hebben zodat er enkel Lipodysmorphia en overtollig huid overblijft.

Aangezien Lipodysmorphia genetisch bepaald is, kan het niet verholpen worden met een dieet. Na de ingreep dient u een speciale elastische panty te dragen. Hierdoor wordt het bloeden tegengegaan, versnelt het genezingsproces en het ondersteunt de huid om op de juiste plaats terug aan te groeien.
Deze panty draagt u dag en nacht gedurende 4-8 dagen, nadien 3 weken enkel over dag, naargelang de conditie van uw huid.
De genezing na een vibroliposculptuur gaat heel snel. De wondjes zijn dicht na 3 dagen, zwellingen en blauwe plekken verdwijnen na 3 weken. De dag na de ingreep moet u zich nog wat rustig houden. Dit betekent niet dat u de hele dag in bed moet blijven. U moet bewegen Wanneer u echter een zware ingreep achter de rug heeft, dan kunt u enkele sessies lymphedrainage nemen.

Wij laten u niet los, om u te helpen kunnen wij u wat voedingsadviezen meegeven, 3 maand na de ingreep komt u langs voor een na-controle. Dit is belangrijk want op dat moment kunt u de “nieuwe ik” vergelijken met de oude aan de hand van uw foto’s.

Mocht u echter nog bijkomende vragen hebben, aarzel dan niet om ons te contacteren via e-mail.

…………………………………………………………………………………………………………………….
Zoals bij elke medische ingreep zijn ook aan deze behandeling enkele risico’s en nevenwerkingen verbonden. Uw arts zal deze met U bespreken, alsook Uw eventuele vragen hierover beantwoorden.