Header widget area left
Header widget area right

Vernauwing van de vagina verhoogt de controle van de vaginale spierspanning

Het zal zowel de interne als de externe vaginale diameters verminderen (vernauwing van de vagina) alsook de bekkenbodem aanspannen.
Enkele ingrepen zijn bedoeld om het seksuele genot van vrouw te verhogen, waarbij voor welke reden ook, de eigenschappen van de oorspronkelijke jonge architectuur van de vagina missen. Een zorgvuldige vaststelling van signalen en symptomen en een grondig klinisch onderzoek zal voorgaan aan de beslissing van de chirurg. Een bestaande vaginale ziekte of infectie zal uitgesloten worden of, waar nodig, behandeld worden alvorens over te gaan tot chirurgie.
Er moet ook rekening gehouden met alternatieven zoals de Kegel oefening, medische behandelingen en psychologische therapie. Bijkomstige klachten van urine incontinentie kunnen door een Blaaslift worden verholpen.

De meeste patiënten zijn erg blij na een vaginaverjonging. De meeste claimen dat ze de behandeling veel eerder hadden moeten laten doen. De verkregen vaginale spierspanning verbetert beduidend hun levenskwaliteit.
In onze V-Clinic wordt Plastische Cosmetische en Reconstructieve chirurgie gecombineerd met gespecialiseerde Gynaecologie.

Designer vagina

Tegenwoordig, is schaamlip corrigerende chirurgie wereldwijd aanvaard. Een nieuwe trend is de “designer vagina”: Vrouwen kiezen voor chirurgie om de vaginale ingang te vernauwen. De esthetische en reconstructieve chirurgie is bedoeld om het seksleven en gevoel van eigenwaarde te verbeteren.

Vagina Verjonging is een ingreep uitgevoerd via de vagina – opening. De chirurgie is ontwikkeld om de vaginale spanning te verhogen, spierspanning te vergroten en de vrijwillige controle te vermeerderen. Het vernauwt de vagina en versterkt het weefsel van de bekkenbodem tussen de vagina en anus.

Indicaties en patiëntenkeuze

Het verouderen van de vagina kan ontelbare klachten veroorzaken. De verloskundige voorgeschiedenis kan een belangrijke rol spelen bij deze symptomen. Vele klachten kunnen opgelost worden door niet-chirurgische manieren zoals de bekende Kegel oefening, ontwikkelt om bekkenbodem of de vaginale spieren te trainen.
Als de inspannende Kegel oefening of de intensieve bekkenbodem training niet kan resulteren in wat U en uw partner willen bereiken, dan kan verder deskundig advies verstandig zijn.

Hoe gaat het in zijn werk?

Vagina verjonging is een ingreep uitgevoerd via de vagina -opening. De chirurgie is ontwikkeld om de vaginale spanning te verhogen, spierspanning te vergroten en de vrijwillige controle te vermeerderen. Het vernauwt de vagina en versterkt het weefsel van de bekkenbodem tussen de vagina en anus.

Om onnodige bloeding te vermijden gebruiken we moderne chirurgische uitrusting zoals de Ellmann radiochirurgische techniek. Laser heeft geen toegevoegde waarde, enkel nadelen, waaronder meer, de opgedreven kost.

Mogelijke complicaties

Verwikkelingen kunnen bij elke ingreep plaatsvinden. Specifiek bij vagina verjonging kunnen o.a. voorkomen:

Cystitis
Een blaasinfectie kan na deze ingreep voorkomen, vooral wanneer er een katheter werd gebruikt. Wij nemen de nodige voorzorgen, door het geven van een voorschrift voor antibiotica.

Mogelijke plasproblemen
Dit is zeer zeldzaam, in geval van een blaaslift, kan onvoldoende lediging van de blaas tijdelijk optreden. In dat geval, brengen we opnieuw een katheter in de blaas en schrijven medicatie voor om het plassen aan te moedigen.

Nabloeding
Nabloeding is heel zeldzaam na vaginale chirurgie. Soms is het nodig om een tweede vaginale tampon in te brengen. Een tweede operatie, binnen 24 uur, kan uitzonderlijk nodig zijn om nabloeding te behandelen.

Hypertrofische verlittekening
Wanneer chirurgische littekens gemaakt zijn, kan hier enige vorm van verlittekening uit volgen. In het geval van vaginale chirurgie, hebben littekens de neiging om te vervagen. Het duurt normaal 18 maanden voor het litteken definitief is. Tijdens het rijpingsproces, is de littekenvorming op zijn piek rond 3 maanden en stabiliseert daarna. Uitzonderlijk, kan littekenweefsel zich ontwikkelen in “probleem” weefsel, dat gevoeligheid, pijn of strakheid veroorzaakt. Deze toestand of “litteken hypertrofie” kan verdere chirurgie of andere behandelingen vereisen .

Het is heel belangrijk te beseffen dat we steeds ons uiterste best doen om elke mogelijke complicatie te voorkomen.

Nazorg en lange termijn resultaten

De volgende 6 weken, tot de laatste controle, moet U zich onthouden van vaginale en rectale geslachtsgemeenschap. De gedetailleerde nazorg wordt samen met U besproken. Wij zijn steeds 24 / 24 uur bereikbaar in geval van problemen. Een operatie kan emotioneel uitputtend zijn en kan uw fysische reserves uitputten. Het is mogelijk dat U zich wat neerslachtig en moe voelt tijdens de eerste dagen. Luister naar uw lichaam, en rust voldoende. U mag 3 maanden niet zwaar tillen. Er is wat vaginale afscheiding (roodgeel) gedurende 4-6 weken.

Meeste patiënten zijn inderdaad erg blij met de resultaten en hebben spijt dat ze de chirurgie niet eerder hadden laten uitvoeren.
De verkregen vaginale spierspanning kan de kwaliteit van het leven verbeteren.

Uw behandelende arts zal met u bespreken op welke wijze de behandeling wordt uitgevoerd en welke technieken en materialen hierbij worden gebruikt.
Uit respect voor de privacy van onze patiënten maken we geen gebruik van voor of na fotos op onze website.