Header widget area left
Header widget area right

Alles over vagina reconstructie

Vagina reconstructie, kan worden verwoord als een behandeling methode voor de genitale organen van de vrouw, deze is gericht op het verbeteren van het uiterlijk en de aantrekkelijkheid daarvan, en leidt ook tot verbetering van hun seksuele functies. Het resulteert ook in een veel betere eigenwaarde en geestelijke gesteldheid van de behandelde vrouwen. Het heeft ook een enorme invloed op de manier waarmee haar partner tegen haar aankijkt.

coverv

Veelgestelde vragen

Voor wie?

 • Vrouwen die niet geheel tevreden zijn van het uiterlijk van hun genitale organen.
 • Vrouwen die enkele malen traumatisch zijn bevallen bij de geboorte van haar kinderen.
 • Vrouwen met een verminderd seksueel verlangen.

Wat zijn de verschillende methodes?

 • Labioplasty van de grote en de kleine schaamlippen
 • Vaginaplasty en perineoplasty
  • a. Esthetische verjonging van de vagina
  • b. Bilnaad herstelling, vaak ontstaan door bevalling met instrumenten
 • Reconstructie chirurgie die wordt veroorzaakt door het verzakken van de genitale organen
 • Hymenoplasty ( herstelling van het maagdenvlies )

Wat is het verschil in behandeling tussen kleine en grote schaamlippen?

Kleine schaamlippen

 • Labioplasty aan de kleine schaamlippen is een chirurgische methode die tot doel heeft om de vorm van de kleine schaamlippen te veranderen of te verkleinen d.m.v. de huidplooien die de vagina omringen.
 • De bovenmatige grootte of asymmetrische vorm van de schaamlip van de patiënt kan een genetische reden zijn of ontstaan zijn door bevallingen of kan eenvoudig worden verbonden aan de fysiologische veroudering van dit gebied van het lichaam.

Grote schaamlippen

 • In sommige gevallen kunnen vrouwen met grote schaamlippen pijn hebben tijdens geslachtsgemeenschap. Het kan ook de dagelijkse fysieke activiteiten verstoren en ook kan dit de vrouwen beletten om strak ondergoed te dragen. Sommige vrouwen voelen zich ook minder aantrekkelijk. Indien men wenst kan dit probleem worden verminderd door een chirurgische correctie in deze intieme plaats van het lichaam.
 • De grote schaamlippen kunnen ook te groot of te klein zijn zoals de vrouw ze echt zou willen. De oorzaak kan liggen aan te snelle gewichtstoename of te snel gewichtsverlies. Chirurgische correctie is dan mogelijk om een positief resultaat en een gevoel van eigenwaarde te krijgen.

Welke zijn de geschikte personen om een labioplasty te ondergaan?

Dat zijn vrouwen die zich ongemakkelijk voelen gedurende de geslachtsgemeenschap vanwege de grootte en de vorm van hun schaamlippen.

Wat is de chirurgische en postoperatieve periode?

De operatie duurt gewoonlijk ongeveer 2 uur. Het is poliklinische chirurgie die onder plaatselijke verdoving wordt ondergaan, namelijk sedatie. Na de operatie kan men een beetje pijn voelen wat nauw verbonden is aan het postoperatieve oedeem en de genezing van de wond, dit ongemak verdwijnt gewoonlijk na één a twee weken. De postoperatieve wond geneest gewoonlijk zonder complicaties en zonder zichtbare littekens.

Uw behandelende arts zal met u bespreken op welke wijze de behandeling wordt uitgevoerd en welke technieken en materialen hierbij worden gebruikt.
Uit respect voor de privacy van onze patiënten maken we geen gebruik van voor of na fotos op onze website.