Header widget area left
Header widget area right

Intiem en persoonlijk

Als U naar eigen gevoel te grote schaamlippen hebt en U zich daardoor minder prettig voelt kan een plastische ingreep oplossing bieden. Deze ingreep wordt vaak gedaan in de Beauty Clinic.  U hoeft helemaal geen drempelvrees te hebben!

Schaamlipverkleining is een dagbehandeling onder plaatselijke verdoving of onder sedatie, naargelang uw persoonlijke voorkeur. De meeste dames kiezen voor plaatselijke verdoving en gaan na de ingreep al snel weer naar huis. Kiest u voor een sedatie, dan slaapt u na de behandeling uit in één van onze patiëntenkamers, en kan u dezelfde avond naar huis.

vaggd

Chirurgie schaamlippen, waar rekening mee te houden.

U kunt de nieuwe grootte van uw schaamlippen mede zelf bepalen. Toch, is het belangrijk de biologische functie van de schaamlippen te behouden. Ze beschermen de vaginale opening wanneer we de benen spreiden. Daarom kan overcorrectie best vermeden worden.
Tijdens de behandeling worden de kleine schaamlippen van de vulva verkleind of symmetrische gemaakt. Hoewel de procedure meestal esthetisch is, om de vaginale eigenwaarde te verbeteren, kan de ingreep ook aangewezen zijn bij pijn tijdens geslachtsgemeenschap, fietsen of sport.
Soms moeten abnormaalheden gecorrigeerd worden zoals erge overgroei, assymetrie of littekenvorming. Wij baseren ons op de wensen van de patiënt. Littekens zijn minimaal en meestal niet sociaal zichtbaar. De gevoeligheid wordt in principe niet belemmerend. Let wel: psychologische en relationele oorzaken van vaginale belevingsstoornissen kunnen veroorzaakt niet behandeld worden middels chirurgie.

Procedures

Schaamlipverkleining

verkleinen van de overtollige huid van de kleine ( binnenste schaamlipjes, labia minora) schaamlippen en/of de grote (buitenste schaamlipjes, labia majora) schaamlippen.

Labioplastiek

Verkleinen kleine schaamlippen met V-incisie. Een meer uitgebreidere techniek die een beetje van de buitenste, donkere huid bewaart, door meer inwendige huid te verwijderen.

Verkleining van het clitkapje

Wanneer gewenst kan de overtollige huid van de clitoris chirurgisch verwijderd worden.

Nazorg

Meeste patiënten voelen zich goed onmiddellijk na de ingreep. Toch is de meest voorkomende complicatie een nabloeding die in de eerste uren na de operatie kan optreden. Daarom raden wij u aan om enkele uren in de kliniek zelf, of in de buurt, te blijven.
Na de operatie draagt u een inlegkruisje. Een dagelijks bad of douche versnelt het genezingsproces.
De hechtingen zijn oplosbaar dus het is niet nodig om deze te laten verwijderen. Normale activiteiten kunnen hervat worden na 2 weken in geval van een schaamlipverkleining of 4 weken in geval van een labioplastiek.

Uw behandelende arts zal met u bespreken op welke wijze de behandeling wordt uitgevoerd en welke technieken en materialen hierbij worden gebruikt.
Uit respect voor de privacy van onze patiënten maken we geen gebruik van voor of na fotos op onze website.