Header widget area left
Header widget area right

Alles over mesotherapie

De nieuwste methode in het huidige Anti-Aging tijdperk heet Mesotherapie, effectieve verjonging zonder chirurgie.

Mesotherapie is een behandeling waarbij zeer oppervlakkig onder de huid actieve stoffen worden gespoten met kleine prikjes. Die stoffen zijn een combinatie van hyaluronzuur, vitamines, minerale zouten, co-enzymen en nucleïnezuren. Ze stimuleren de huid zich te vernieuwen en verjongen. De behandeling gaat door middel van een injectiepistool met een naaldje. In principe voelt men er weinig van en gaat niet bloeden.

Mesotherapie wordt vooral gebruikt voor het gezicht, de hals, buik, benen en dijen.

Mesotherapie helpt bij cellulitis, plaatselijke vetophopingen, fijne rimpels en een droge of ruwe huid. Deze therapie werd al in 1952 ontwikkeld door de Franse arts Dr. Michel Pastor voor de behandeling van pijn en sportblessures. Het verbeterd de stofwisselingsprocessen in de huid, waardoor de oorzaak van de verouderingsverschijnselen wordt aangepakt. Zo wordt bijvoorbeeld het samenklonteren van collageen ongedaan gemaakt. Hierdoor worden de onderste huidlagen weer egaal en verkrijgen ze nieuwe veerkracht en elasticiteit. De behandeling kan nog mooiere resultaten opleveren in een gecombineerde behandeling met een glycolzuurpeeling.

mesopic

Behandeling

Met een injectiepistool wordt door middel van oppervlakkige prikjes (van naaldjes met een superdunne doorsnee van 0.3 mm) de combinatie van de werkzame stoffen in de huid gebracht. Meteen na de behandeling zal de huid er wat roodachtig uitzien, maar niet bloeden. Na de behandeling mag men meteen naar huis. Mesotherapie is uitstekend geschikt voor het gezicht en decolleté. Omdat bij Mesotherapie wordt gewerkt met zeer dunne naaldjes is een verdoving niet nodig, maar kan er gebruik gemaakt worden van een crème.

Uw behandelende arts zal met u bespreken op welke wijze de behandeling wordt uitgevoerd en welke technieken en materialen hierbij worden gebruikt.
Uit respect voor de privacy van onze patiënten maken we geen gebruik van voor of na fotos op onze website.