Header widget area left
Header widget area right

Alles over facelift

In vergelijking met nog maar zo’n 40 jaar geleden worden we gemiddeld inmiddels 15 tot 20 jaar ouder. Betere voeding, hygiëne, medische vooruitgang: het lichaam gaat steeds langer mee, maar de tijd tekent. Ook kan de gezichtshuid dunner of elastischer zijn dan gemiddeld of kunnen vetophoping ontstaan waardoor diepe rimpels of huidplooien ontstaan.

Een facelift bestaat vaak uit een combinatie van behandelingen/technieken waarbij we samen met jou kijken naar de balans en harmonie van voorhoofd, oogleden, wangvet, kaaklijn naar hals. In essentie versterken we je gelaatstrekken door je gezichtshuid te verstrakken waardoor je met een natuurlijk effect jonger oogt.

Het zou kunnen dat je je door het verloop der jaren niet meer goed voelt in je vel en psychisch lijdt onder de tekenen van huidveroudering. Een facelift kan hieraan tegemoet komen en rimpels tot een minimum herleiden. Niet enkel rimpels laten een gezicht er ouder uitzien, ook met een slappe huid toont iemand een stuk ouder. Wanneer de huid te veel verslapt is, kan alleen een facelift uitkomst bieden.

 

facelift

Alles over facelift

Iedereen ontwaakt wel eens ‘s morgens en kijkt in de spiegel en ziet een andere persoon. Maar die persoon in de spiegel zijn wij! Die persoon is niet meer de persoon die hij vooraf was. Het is iemand die op ons lijkt, alleen ziet die er ouder, meer gerimpeld en droevig uit? Maar hoe zijn we nu veranderd? Ons voorhoofd heeft diepere groeven, onze wenkbrauwen beginnen te hangen. We zien kraaienpootjes rond onze ogen, onze bovenste oogleden zakken steeds meer naar onze wimpers. De wallen onder onze ogen worden groter. Onze gezichtslijnen worden dieper en dieper. Ook onze mondhoeken zitten iets lager. Onze lippen worden dunner en we krijgen verticale barcode-streepjes op onze bovenlip. Zelfs onze oorlellen worden langer.

Een korte ingreep

Na de behandeling is er geen nood aan ziekenhuisopname, wel aangeraden rustig het werk te hervatting wanneer u er klaar voor bent.

Een goed herstel

De genezing na een facelift gaat snel. De dag na de ingreep moet u zich nog wat rustig houden..

Wij laten u niet los

Drie maanden na de ingreep komt u langs voor een na-controle. Dit is belangrijk want op dat moment kunt u de “nieuwe ik” vergelijken met de oude aan de hand van uw foto’s. Tevens ondersteunen wij u verder met wat voedingsadviezen.

Veelgestelde vragen

Wat is er gebeurd met de persoon die ik vroeger was?

Esthetische chirurgen noemen dit probleem ‘vroegtijdige veroudering’. Het probleem is simpel uit te leggen. Een persoon voelt zich jonger dan hij eruitziet. Dit heeft een zware psychologische impact op de persoon en kan in sommige gevallen negatieve invloed hebben op de gezondheid. een jongere persoon komt op consultatie: Dokter, nu dat ik grootvader ben, ben ik nog steeds geschokt door de term omdat ik niet voel als een grootvader. In mijn gedachten is een grootvader een oude man!” dokter beantwoord: volle jeukbeenderen en lippen zijn symbolen van de jeugd. Daarom moet de chirurg iets kijken naar de onderliggende botstructuur van het aangezicht, de neus en van het kaakbeen. Pas nadien komen een reeks aanbevelingen. Dit zijn echter algemene aanbevelingen.

Wanneer moet ik een chirurg raadplegen voor mijn rimpels?

Het exacte antwoord is dat wanneer je al rimpels hebt, je reeds een beetje te laat bent! Zoals hiervoor gezegd, zouden rimpelbehandelingen moeten beginnen vooraleer de rimpels duidelijk zichtbaar worden. Er zijn heel veel goede rimpelvullingen die een langdurig resultaat geven. Indien een minilift toch nodig is wordt hij meestal gecombineerd met een halslift, ooglid correctie, wenkbrauwen en mogelijke neus correctie.

Wat is de voorbereiding voor een facelift?

De voorbereiding voor een facelift is simpel. Was je haar. Eet en drink niets 6 uren voor de ingreep. Draag warme maar comfortabele kledij met een topje dat vooraan opengaat en schoenen zonder veters.

Hoewel de huid negen lagen heeft, zijn er enkel 2 belangrijke delen. De dermlaag die de diepe roze laag is van de huid, dit is het deel dat de huid zelf creëert en de opperhuidlaag die bestaat uit meerdere lagen dode huidcellen. Deze dient om de huid en het lichaam te beschermen van de invloeden van buitenaf.

De oppervlakkige epidermis kan men aanpakken om je huid gezonder, frisser dus jonger te doen lijken. Vandaag bestaat er een chemische peeling voor elk huidtype en de graad van noodzakelijkheid.

Is een chemische peeling noodzakelijk?

Dit was bedoeld een verslag te zijn over facelift en nu spreekt hij plots over een chemische peeling. De reden is heel eenvoudig. We beschouwen deze twee behandelingen niet langer meer als afzonderlijk. Maar we kunnen stellen dat het geven van een nieuwe huidoppervlakte een belangrijke stap is in de richting van vervroegde veroudering en ook een volwaardige partner is voor de traditionele facelift. We noemen deze verder facelift+.

We vervolledigen de beide behandelingen in precies 2 weken tijd! De resultaten zijn duidelijk beter vergeleken met een gewone facelift. Een facelift zonder peeling is enkel maar een goede facelift. Maar een facelift + is een uitstekende facelift!

Hoe lang is het resultaat zichtbaar?

Het correcte antwoord is: levenslang ! Natuurlijk wordt iedereen ouder maar de verbetering gemaakt door de chirurg zal altijd aanwezig zijn. Altijd stukken beter dan indien de patiënt geen facelift zou gehad hebben.

Doet de facelift pijn?

Opvallend is dat het merendeel van onze patiënten slechts weinig pijn voelen. Zij vertellen ons dat het ongemak te wijten is aan de zwellingen, de verbanden en de stijfheid van de spieren na de chirurgie.

Wat doet de CO2 fractionele laser

Resurfacing geeft een duidelijk betere omspanning van de huid , dit wil zeggen een enorme verbetering van de textuur van de huid. De arts zal dit verder met u bespreken!

Uw behandelende arts zal met u bespreken op welke wijze de behandeling wordt uitgevoerd en welke technieken en materialen hierbij worden gebruikt.
Uit respect voor de privacy van onze patiënten maken we geen gebruik van voor of na fotos op onze website.