Header widget area left
Header widget area right

BOTOX® is niet alleen voor rimpels!

Botox® wordt gebruikt voor vulvodynia, vulvar vestibulitis en vaginismus. Dit zijn pijnlijke kwalen rond het gebied van de vulva en de vagina. De problemen kunnen chronisch zijn, verminkte en gefrusteerde vrouwen, waarvan vele geen gemeenschap kunnen hebben zonder pijn.

De volwassen vagina is niet te smal om plaats te geven aan een penis. De wanden van de vagina zijn elastisch, maar de ingang kan een spasme krijgen wanneer de partner zijn penis wil inbrengen.
Dit probleem wordt vaginismus genoemd, en Botox kan een oplossing bieden!

Vaginismus is een abnormale, krampachtige, toestand van de vaginale spieren. In het bijzonder belemmert het de seksuele gemeenschap, maakt het pijnlijk en soms onmogelijk. Zich weerhouden van seks is natuurlijk niet de ideale oplossing.
Botox is een bewezen langdurige spierontspanner. Het wordt veelvuldig gebruikt in aangezichtsveroudering en spasticiteit. Het wordt onmiddellijk in het spiertje ingespoten door middel van een fijn naaldje.

Botox verlamt en relaxeert de spiertjes tijdelijk, normal gezien voor 3 weken tot 6 maanden. Anesthesie is niet noodzakelijk.

pBOTicpsd

Botox® injectie kan vaginismus genezen

Het antispasmodic effect verdwijnt helemaal na een tijdje, maar het effect van een normal seksleven gedurende deze periode zal uiteindelijk vaginismus genezen.
Moest vaginismus terugkomen nadat het effect uitgewerkt is, herhaalbehandelingen zullen nodig zijn.
Voor ethische redenen kunnen we geen ‘Voor & Na’ foto’s van deze procedures tonen op onze website.

Uw behandelende arts zal met u bespreken op welke wijze de behandeling wordt uitgevoerd en welke technieken en materialen hierbij worden gebruikt.
Uit respect voor de privacy van onze patiënten maken we geen gebruik van voor of na fotos op onze website.