Header widget area left
Header widget area right

Voorkomen, steeds beter dan genezen

Het is veel eenvoudiger om vervroegde veroudering te voorkomen en uit te stellen dan om deze te herstellen. Gelukkig is er vandaag de dag heel veel dat we kunnen doen. Laten we beginnen met het begrijpen van de voornaamste van wat er met het gezicht gebeurt.

De beenderen vormen de basis van alle zachte weefsels die eraan gehecht zijn. Het zijn deze zachte weefsels, die ons aangezicht vormen, en zij zijn degene die lijden onder de zichtbare verandering van veroudering. Eerst verandert de schedel, vooral bij vrouwen. Naargelang we ouder worden verliezen we calcium van de benen en het kaakbeen wordt smaller. Ook het vet tussen de spier en huid wordt dunner. Dus de plaats tussen de huid en beenderen is nu minder opgevuld dan ervoor.

Botoxpic

Botox

Botox is in eerste plaats een geneesmiddel. De stof botuline toxine is wel afgeleid van de stof die bacteriën afscheiden in stilstaand water en die botulisme kan veroorzaken. De dosering is bij botox echter zo verdund dat het niet schadelijk is voor het lichaam.

Hoe werkt het?

Botox wordt vooral gebruikt om horizontale rimpels te verzachten. Dat zijn dus fronsrimpels in het voorhoofd, kraaienpootjes en andere rimpels ontstaan door gezichtsuitdrukkingen. Botox wordt in kleine hoeveelheid ingespoten in de gezichtszenuw waardoor de prikkels van de zenuwen niet worden overgebracht naar de spieren. Het gevolg is dat de spieren ontspannen en uitdrukkingsrimpels minder zichtbaar zijn.

Vóór de behandeling wordt de behandelde plek indien nodig gekoeld met een ijsstick om het ongemak te verzachten. Er worden ook foto’s gemaakt voorafgaand aan de behandeling. De behandeling zelf duurt een 10tal minuten.

Kan het nieuwe rimpels voorkomen?

Als je tijdig start met regelmatige botuline toxine behandelingen, vooraleer de permanente, statische rimpels ontstaan, zal je de rimpelvorming uitstellen en eventueel voorkomen, waardoor je je jeugdige uitstraling behoudt. Het zal de spiertjes die bepaalde rimpels veroorzaken relaxen, waardoor geen nieuwe rimpels door deze ‘slapende’ spiertjes veroorzaakt kunnen worden. Zo werkt het rimpel-preventief.

Hoelang werkt het?

Een paar dagen tot een week na de behandeling is het effect pas goed te zien en duurt enkele (3 tot 6) maanden. De resultaten duren vaak langer met verdere opeenvolgende behandelingen, aangezien het effect met elke behandeling toeneemt. Behandeling met botuline toxine kan onbeperkt herhaald worden.

Uw behandelende arts zal met u bespreken op welke wijze de behandeling wordt uitgevoerd en welke technieken en materialen hierbij worden gebruikt.
Uit respect voor de privacy van onze patiënten maken we geen gebruik van voor of na fotos op onze website.