Header widget area left
Header widget area right

Borstvergroting is een zeer vaak uitgevoerde esthetische ingreep

Wanneer je ontevreden bent met de vorm of het volume van je borsten, kan je dat psychisch behoorlijk belasten. Een borstvergroting of borstcorrectie is een eigen persoonlijke wens, veel vrouwen zijn erg tevreden over het resultaat van hun borstvergroting.

Een borstlift of borstvergroting is een zeer vaak toegepaste esthetische ingreep die inmiddels maatschappelijk aanvaard wordt. Een borstvergroting met siliconen is een verantwoorde medische ingreep. Er is geen leeftijdsgrens voor een borstvergroting, doch de ingreep zal niet snel worden uitgevoerd voor het achttiende levensjaar.

 

De voordelen van een borstvergroting worden uitvoerig tijdens een consult besproken. Bij een borstvergroting vallen de littekens nauwelijks op. Na een borstvergroting kan de patiënt reeds na enkele uren terug naar huis.

borst

Jeugdig

Jeugdig uitziende borsten, dat is makkelijk te begrijpen. We zien deze telkens weer aan het strand en in de modebladen. De borsten zijn vol, hebben mooie rondingen en zitten hoog op hun plaats.

Symmetrisch

Symmetrie betekent dat beide borsten even hoog zitten en dat ze dezelfde vorm hebben. Zowel innerlijk als uiterlijk zorgt dit voor meer balans.

Harmonieus

Harmonie betekent dat de borst mooi gevormd is en dat ze past bij de vrouw. Dat wil zeggen, geen te grote borsten bij een tengere vrouw en geen te kleine borsten bij een rondere vrouw..

Een woordje uitleg bij Esthetische chirurgie

Esthetische chirurgie heeft als doel u een jeugdiger, meer symmetrisch en hamonieuzer paar borsten te geven. Terwijl deze ingreep voor ons routine geworden is, blijft het voor de patiënt een stresserende onderneming. Wij hebben dit rapport geschreven met zo veel mogelijk informatie om de stress die bij een borstvergroting komt kijken tot een minimum te herleiden.

Eerst en vooral is het belangrijk om te weten dat een borst geen statisch orgaan is. Er treden maandelijks, jaar na jaar, veranderingen op. De borst van een vrouw op 15 jarige leeftijd is niet dezelfde als diezelfde borst op 45 jarige leeftijd.

Factoren en vragen die u kunnen verder helpen

Leeftijd

De borst verandert naargelang de leeftijd van de vrouw. Grootte, vorm en zelfs kleur kunnen veranderen door de jaren heen. Oorzaak hiervan is meestal de reactie op de hormonenwerking van de vrouw, of het innemen van hormonen om medische redenen. Enkel en alleen al de maandcyclus zorgt ervoor dat de borst er minder jong en minder gezond zal beginnen uitzien.

Gewicht

Veel vrouwen hebben gewichts schommelingen aan de borsten. Bij sommige vrouwen is er veel vet en weinig weefsel aanwezig. Gewichtsverlies of –toename hebben een onmiddellijke invloed op de vorm, grootte en textuur van de borsten.

Zwangerschap en borstvoeding

Door zwangerschap en borstvoeding gaan de borsten er anders beginnen uitzien. Meerdere zwangerschappen zorgen ervoor dat de borsten beginnen hangen, ze lijken leeg en er ontstaan striemen op de huid.

Vorming

Voor een borstvergroting hebben uw borsten de vorm die ze geërfd hebben van uw voorouders en zijn ze beïnvloed door uw medische geschiedenis. Na een borstvergroting zal uw borst de vorm aannemen van het implantaat samen met de vorm van uw natuurlijke borst.

Zwaartekracht

Vroeg of laat verzwakt de steun van de borst zodat deze begint te hangen. De zwaartekracht beïnvloedt dus rechtstreeks of borsten na verloop van tijd gaan doorhangen.

Levensstijl

In de meeste ontwikkelde landen dragen vrouwen een bustehouder, maar sommige kiezen ervoor om er geen te dragen.

Menopauze

Na de menopauze zal het weefsel krimpen en het vetgehalte van de borst zal toenemen. Zelfs als zie je geen verandering aan de grootte van de borst, de textuur verschilt met deze van voor de menopauze.

Ondersteuning

Een A cup kan tot 180cc borstweefsel ondersteunen, een B cup tot 300cc, een C cup tot 450 cc en een D cup tot 600 cc.

Uw behandelende arts zal met U bespreken op welke wijze de borstvergroting wordt uitgevoerd en welke technieken en materialen hierbij worden gebruikt.